Victron

Victron Energy is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige elektronische componenten voor de maritieme en mobiele markt. Het bedrijf is opgericht in 1975 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevend merk in de industrie. Victron Energy staat bekend om zijn innovatieve producten, zoals omvormers, laders en accusystemen. Deze producten zijn ontworpen om de levensduur van elektronische componenten te verlengen en de prestaties te verhogen.

Met een sterk merkimago en een brede range aan producten, is Victron een gevestigde naam in de industrie. Het ervaren managementteam en de sterke R&D afdeling hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Een van de belangrijkste sterktes van Victron is hun sterke distributienetwerk en partnerschappen met marktleiders, waardoor ze klanten in verschillende delen van de wereld kunnen bereiken. Daarnaast onderscheidt het bedrijf zich door hun focus op innovatie en duurzaamheid.

Bij H2OSports kunt u terecht voor een breed assortiment van Victron producten. Deze producten zijn beschikbaar in verschillende vermogens, en beschikbaar voor 12V en 24V. Dankzij de innovatieve technologie en precieze engineering zijn de producten zeer efficiënt en bieden ze een uitstekende prestatie.

Laders

Een van de populairste producten van Victron Energy is de Multiplus lader. Deze lader is speciaal ontworpen voor gebruik in maritieme toepassingen en biedt een efficiënte oplossing voor het opladen van accu’s aan boord van een boot. Hij is voorzien van geavanceerde beschermingsfuncties tegen overbelasting, kortsluiting en oververhitting. Bovendien is de multiplus een uitstekende keuze voor het opladen van accu’s, dankzij zijn vermogen om accu’s op te laden vanuit zowel walstroom als alternatieve bronnen, waardoor het een veelzijdige en flexibele oplossing is voor het opladen van accu’s op een boot.

De Blue Smart IP65 en de Blue Smart IP22. Beide laders zijn speciaal ontworpen voor gebruik in mobiliteitsapplicaties, zoals bijvoorbeeld in boten en voertuigen. De Blue Smart IP65 lader is bestand tegen water, stof en chemicaliën en is daarom een betrouwbare keuze voor het opladen van accu’s in boten of voertuigen die vaak in contact komen met water. De Blue Smart IP22 lader is minder bestand tegen water, stof en chemicaliën, maar is nog steeds geschikt voor gebruik in drogere omgevingen, zoals binnen in een boot of voertuig, of in een beschutte buitenruimte. Beide laders beschikken over geavanceerde beschermingsfuncties, zoals bescherming tegen overbelasting, kortsluiting en oververhitting, een slimme microprocessor en zijn uitgerust met ingebouwde Bluetooth. Dit maakt het mogelijk om de informatie van de acculader te bekijken op uw smartphone, tablet of computer met de VictronConnect app. Hierdoor heeft u altijd real-time inzicht in de status van uw acculader en kunt u deze op afstandsbedienen.

Omvormers

Een omvormer is een apparaat dat gelijkstroom, zoals dat van een accu met een spanning van 12V, omzet in wisselstroom met een spanning van 230V. Dit maakt het mogelijk om apparaten die werken op wisselstroom te laten werken op een accu.

Één van victron hun specialiteiten zijn omvormers, die zijn ontworpen om de levensduur van elektronische componenten te verlengen en de prestaties te verhogen. De Phoenix-reeks sinus omvormers van Victron Energy zijn speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik en worden ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen. Deze omvormers transformeren spanning van 12v of 24v DC in 230v of 120v AC, waardoor huishoudelijke apparaten gebruikt kunnen worden in voertuigen, campers of boten zonder gebruik te maken van luidruchtige generatoren.

Combi’s

De combinatie van een acculader en omvormer in één apparaat is een van de populairste producten van Victron Energy. De MultiPlus en Phoenix Multi lader-omvormer combinaties zijn speciaal ontworpen voor gebruik in maritieme en mobiliteitsapplicaties en bieden een efficiënte oplossing voor het opladen en omvormen van stroom.
De Phoenix MultiPlus is voorzien van een zuivere sinus omvormer en beschikt over geavanceerde beschermingsfuncties tegen overbelasting, kortsluiting en oververhitting. Het unieke wisselstroom management systeem, PowerControl, maakt het mogelijk om een maximale wal- of generatorstroom in te stellen. Wanneer de maximale stroom overschreden dreigt te worden, zal de MultiPlus automatisch de laadstroom verlagen.

PowerAssist
de Phoenix MultiPlus ook uitgerust met de PowerAssist functie, waarmee u het beschikbare vermogen tijdelijk kunt verhogen door energie uit de accu te gebruiken. Hierdoor wordt overbelasting van de walstroom of generator voorkomen.

UPS
De Phoenix MultiPlus beschikt over een ononderbroken wisselstroom (UPS) functie, waardoor het apparaat in geval van een stroomstoring of ontkoppeling van de wal- of generatorstroom automatisch de voeding naar de aangesloten apparaten overneemt. Dit gebeurt binnen 20 milliseconden, waardoor computers en andere elektronische apparaten ongestoord blijven functioneren.

Scheidingstrafo

Een scheidingstransformator, ook wel galvanische scheider genoemd, is een apparaat dat ontworpen is om elektriciteit te isoleren van twee verschillende stroomkringen. Dit is van groot belang in professionele scheepsinstallaties, omdat het helpt om elektrolytische corrosie te voorkomen. Elektrolytische corrosie treedt op wanneer elektriciteit in contact komt met metalen oppervlakken, zoals de bodem van een schip, en kan leiden tot ernstige schade. Door een scheidingstransformator te gebruiken, wordt de stroomkring van het schip gescheiden van de stroomkring van de wal, waardoor de kans op elektrolytische corrosie aanzienlijk verminderd wordt.

Zonne-energie

Zonnepanelen zijn een van de meest populaire manieren om duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, door gebruik te maken van de fotovoltaïsche effect. Hierdoor kunt u uw eigen energie opwekken,

Met de Solar Charge Controllers van Victron Energy kunt u het maximale rendement halen uit uw zonnepanelen. Deze controllers zijn ontworpen om efficiënt te verwerken met zonnepanelen, zelfs als de hoeveelheid zonlicht beperkt is. Door het afstemmen van de zonne-energie op de laadtoestand van de accu’s, wordt een langere levensduur van de accu gerealiseerd. Dit betekent dat u langer gebruik kunt maken van de opgewekte energie en minder vaak de accu’s hoeft te vervangen.

Systeem bewaking en batterij management

Victron Energy biedt een grote verscheidenheid aan oplossingen voor systeembewaking en batterijmanagement. Met hun uitgebreide reeks van batterijmonitoren, batterijbalancers, BMS en shuntopties, kunt u de staat van uw batterijen nauwkeurig bijhouden en optimaliseren.

Bijvoorbeeld met de BMV serie heeft Victron Energy een groep van hoogwaardige batterijmonitoren ontwikkeld, die de staat van uw batterijen nauwkeurig bijhouden en u informeren over hoeveel energie er nog beschikbaar is en hoe lang het nog duurt tot uw batterijen leeg zijn.

De VRM-app stelt gebruikers in staat om hun systeem of systemen te monitoren. Dit kan bijvoorbeeld via een smartphone, tablet, laptop. Met de VRM-app kun je bijvoorbeeld de staat van je batterij controleren, de oplaadstatus van je zonnepanelen bekijken en de prestaties van je omvormer in de gaten houden. Daarnaast biedt de app ook de mogelijkheid om instellingen aan te passen.

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag
9.00 -12.30 uur - 13.30- 17.00 uur
M.u.v. feestdagen

© 2022 Yachtservice H2O Sports